söndag 8 februari 2009

Snart över för denna gången

Vi inledde rese bloggandet med ett inlägg i från flygplatsen i Hong kong och nu avslutar vi den här också. Om någon timme går planet och resan hem har börjat på riktigt. Vi har haft ett par bra dagar i Hong Kong fyllda med shopping, upplevelser och intryck. Efter våra vindlande turer i smala gränder på vad som kändes som lite utanför de klassiska turistrutterna kan vi konstatera att Elisabeth inte är speciellt äckelmagad då hon gladeligen har kollat in nackning av höns med tillhörande fjäderplockning mm.
Det är alltid roligt med andra seder och bruk som tillexepel "hål i golvet toaletter". För dom som inter vet, är det markerat på golvet vad man ska ha fötterna och sedan är det ett hål som man ska träffa. Elisabeth är ur kass på detta och vi behöver sanera skor och strumpor när vi kommer hem.

Vi är alla lite besvikna på gadget delen av staden då den till 90 % bestod av mobiltelefoner och till 9% saker som är regions bundna och 1% saker vi såg och ville ha men aldrig hittade igen. Så Emil har inte köpt massor av fåniga elektriska saker.
Kläderna som var Hannas mål var också svårt. Antingen var det märkes dresser som passar om man jobbar på kontor, allt för trashiga saker på marknaderna eller dom stora kedjorna som tex H&M. ( En piketröja på H&M här kostar nästan exakt lika mycket som en likadan tröja hemma.)
Nu vill jag inte låta negativ vi har ändå köpt en ny resväska......................... med saker. Man får inte vara mer stel tänkt än att man kan tänka om, om det man har planerat för inte finns.

Det är lite svårt att komma på vad man mer ska skriva om vad vi har gjort de senaste dagarna mer än att vi har haft otroligt kul och hyfsat ont i fötterna Vi har lyckats att få se lite av sluttampen av nyårsfirandet (det Kinesiska då förstås...) samt överaskats av stadens maratonlopp på morgonen. Men alla är givetvis välkomna hem till oss för att kolla in fler bilder och för mer detaljerade berättelser.

Mvh
Emil, Hanna och Elisabeth

Mums, bäckfisk på pinne


Här snackar vi jätte mussla... kan de vara i från Tjernobyl??



Nattvandring på Kowloons pir, upplysta sidenblommor i en utställning på platsen.


Nattsiluet av Hong Kong sidan från Kowloon.


Vackra fåglar på fågel marknaden. Det var lika roligt att se farbröderna som
ägde fåglarna som att se fåglarna.


P.S. Det gick att fylla ett 4G minnes kort med bilder under resan... även det extra 1G kortet är så gott som fullt.

Inga kommentarer: