måndag 21 september 2009

Grottor med gamla och nya vänner från Värnamo FK

För första gången på ett bra tag så var vi i somras med på en grott tur i Svenska fjällen. Målet var grottorna längs grottstigen i Kåtaviken och Sotbäcksgrottan. Under turen längs stigen var hela familjen med och Elisabeth fick testa på att krypa lite i grottor till skillnad från de turer vi gjorde på Nya Zeeland där man utan problem gick upprätt i avspärrade delar av grottan.


Hanna och Elisabeth i första grottan på grottstigen.

Elisabeth kämpade på bra och imponerade på de andra med att våga och orka hänga med hela vägen in i grottorna. Det gick på en del russin för att hålla humöret uppe och en välförtjänt chokladbit efteråt.


Gänget längs ner i Östrajordbäcksgrottan (kan vara felstavat...)
Dagen efter var det dags för Sotbäcksgrottan. För att komma till den inledes dagen med en 6km lång vandring upp på fjället. Denna grottan är större och tuffare än de dagen innan så denna fick Elisabeth stå över. Vi var många som gick in till första vattenfallet, men det var bara jag, Anthon och Robin som med rep tog oss ner för fallet och vidare in i grottan Då det var rätt mycket vatten och skulle bli tufft att ta sig upp igen. Efter den tuffa passagen var det en angenäm tur in i grottan som bjuder på mycket längs vägen i både torra och blöta partier. Vi gick en dryg timme in i grottan och vände vid det andra lite större vattenfallet. Vi var mycket nöjda med turen och det gav helt klart massa mer smak och vi vill återvända dit igen framöver.


Base camp utanför Sotbäcksgrottan. Vilka var smarta och
tog med ett litet tält... just det VI, för det kom lite regn.



Anthon ovanför och Robin på väg nerför fallet i Sotbäcksgrottan.

Vy mot ingången på Sotbäcksgrottan.

Inga kommentarer: