torsdag 8 januari 2009

Framme på andra sidan.

Då var vi framme på andra sidan klotet. Tänkte passa på att posta när man vet att man har nät så här kommer en liten update.

Resan ner gick hur bra som helst, inga direkta förseningar och inget försvunnet. Elisabet har tyckt att det var spännande och skött sig exemplariskt.

Hanna och Elisabeth pysslar på Heahtrow.

Det pysslades, sovs och kollades mycket på film, men förvånas värt få av de förberedda mutorna behövde användas. Resans första kulinariska höjdpunkt var maten i åt på flygplatsen i Hong Kong. Här snackar vi riktigt bra snabb mat i formen av en Japansk nudel resturang.

Vår mycket delikata middag på en nudelresturang i Hong Kong

Även 5 åringar kan hypnotiseras av planets underhållnings system :)

När vi landat och intygat att vi inte gjort något dumt, övertalat "Biosecurity" killarna om att Kalles Kaviar inte är något jätte hot mot landets biologiska mångfald. Samt fått våra vandrarkängor tvättade med sprit för att inte dra med sig frön mm in så blev vi godkända för inträde i landet. Jisses vad kul det var att få se Nora och Petter igen när de stod och väntade på oss. Efter hälsnings ceremonin så fick vi en liten guidad bil tur genom stan bort till huset där vi ska bo första natten. Vi tillbringade kvällen med att hoppa i havet en runda och äta god mat skapad av Petters grill kunskaper.

Vi var rejält mosiga i går kväll men ändå förvånansvärt pigga och i sync trotts tidsomställning och den långa resan. Jag vaknade 6:20, inte onormalt tidigt, i dag men de andra sover fortfarande. Får se om vi klarar oss lindrigt eller om vi går i däck under dagen.

Det var allt för denna gången, ha det bra tills nästa gång.

Utsikt över Auckland i från Nora och Petters bekantas hus där vi bor första natten.

Första doppet i havet.

1 kommentar:

Erika sa...

Åh vad ni har det bra! Bad-bilden får mig att längta en månad framåt i tiden, då badar jag i brasseland.
Kram hela familjen