torsdag 15 januari 2009

Färden bär söder ut

Vi har nu lämnat Far north och begett oss söder ut. På vägen in från Robbs hus så bestämde vi oss för att köra en sträcka på 90mile beach, men då vi var osäkra på tidvattnet samt att sandremsan vi kunde köra på såg betänkligt smal ut så bangade vi och tog vägen i stället. Men vi har kört en runda på stranden åtminstone.

Nora kör på 90mile beach.

På ner vägen körde vi längs västsidan med målet att kolla in jätte Kauri trädet mm. Här är ett väldigt böljande och vackert landskap med omväxlande natur. Vägarna är mycket ringlande, men det är 100Km/h på dem ändå. Men det är om skyltarna här säger "100 is not a target" och det lokala svaret på det är "no, it's a minimum" men jag kan bara säga att jag tror inte ens The Stig skulle klara av att hålla 100 här.



2000 år gammalt Kauri träd.

För att få lite sötvatten känsla och för att tanka glass så stannade vid Kai-iwi lakes. Och vid campingen infann sig en känsla att att denna plats mycket väl skulle kunna legat i Sverige. Ja bortsett i från de 3m höga ormbunkarna då.... och en och annan palm... Sedan satte vi riktning mot Auckland igen via Whangarei, då vi skulle plocka upp Kalles Kaviaren som vi glömde där på vägen upp. Våran mycket värdefulla och svår intagna gåva till Nora.

Dagen efter lämnade vi Nora och Petter att återgå till sina arbeten och vi kastade oss ut till Aucklands flygplats och flög ner till Christchurch. Vi letade upp det trevliga Drifters hostel där vi bodde med ett glatt gäng och hundarna Flash och Curby. Christchurch är en mycket mysig stad vi passade på att ägna oss åt lite stads aktiviteter och Emil shoppade lite nya kläder. Hanna hittade ett par mycket snygga skor. Kvällen ägnades åt att äta Bangladeshisk mat och lyssna på Didgerido spelandet i från våra grannar som jag är tämligen säker på förtärde en och annan spännande ört under kvällen.

Kite surfare på stranden i Christchurch.

Då Elisabeth tyckte att vi åkt lite mycket bil senaste tiden så tog vi ett två dagars stopp i stan. Vi gjorde detta till lite av en barn dag och plaskade runt i bassängerna i botaniska trädgården. Vi fick också se och höra stans bofasta trollkarl :).



Den mystiske trollkarl.

På eftermiddagen satte vi kurs söder ut med staden Geraldine i sikte där vi bokat rum på Rawhiti Backpackers, som visade sig vara ett riktigt trevligt ställe. Dags för mat och tvättning av kläder :)

Rawhiti Backpackers med våran cola RAV4 utanför.

Vi kan notera att vi nu tagit oss in i "Sagan om ringen" land. Här finns turer att åka på för att se bland annat Helmsdeep mm. Enda skillnaden egentligen på en "Sagan om ringen" tur och en vanlig åka och titta på cool natur rundtur verkar vara det dubbla priset. Såååå vi nöjer oss med naturen.
I morgon åker vi upp i bergen så ha det bra till nästa gång.

P.S. En "Hot Dog" i det här landet är en korv på glasspinne doppad i frityrsmet och sedan friterad...

1 kommentar:

Nora sa...

Var är bilden på skorna???